CURSE

Probele concursului “AlerGând la Pădure” sunt următoarele: 

 • Mini Cros        download track traseu 3 km


“AlerGând la Pădure”: +3 km , având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ +160 m precum şi o diferenţă de nivel negativă de – 160 m. 
Start/sosire stadion, se parcurge o tura de stadion la start, urcare accentuată aproximativ +160 m pe distața de 1 km, se ajunge în platoul Poiana Golului, apoi coborârea spre stadion, cu dificultate ridicată, se mai parcurge aproximativ jumătate tură stadion până la finish. 
La finish - punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri.
Timpul limită pentru parcurgerea traseului – 1h.

Cros Reşiţa               download track traseu 10 km


“AlerGând la Pădure”:+10km, având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ +500 m precum şi o diferenţă de nivel negativă de -500 m. 
Start/sosire stadion, se parcurge o tura de stadion la start, urcare accentuată aproximativ +300m pe distața de 2,5 km (cu 3 secțiuni de revenire intercalate), coborâre 2 km până la canton Doman – punct alimentare/hidratare, secțiune de viteză, 2 km drum forestier pe curba de nivel; urmează secțiune de urcare aproximativ +200 m, pe o distanță de 1 km unde se atinge punctul de altitudine maxim, apoi coborâre / secțiune de viteză - Poiana Golului – coborâre dificultate ridicată (aproximativ 1 km) – stadion.
La canton Doman (aproximativ 4,5 km) - punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri, la fel la finish.
Timpul limită pentru parcurgerea traseului – 3h

Semi-maratonul Reşiţei      download track traseu 25 km

“AlerGând la Pădure”: +25km, având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ +1000 m precum şi o diferenţă de nivel negativă de -1000 m. 
Start/sosire / traseu stadion, se parcurge o tura de stadion la start, urcare accentuată aproximativ +300m pe distața de 2,5 km (cu 3 secțiuni de revenire intercalate), coborâre 2 km până la canton Doman – punct alimentare/hidratare, coborâre ușoară în satul Doman pe drumul auto de aprox.500m.
La intrarea în sat, se face stânga, se intră pe potecă (la aprox. 50 m izvor apă) apoi se intră pe urcarea cea mai accentuată a concursului de aprox. 3 km cu +500 m, formată din 3 secțiuni (cu porțiuni de revenire intercalate) – vârful Ponor (km 9) cu punct de alimentare/hidratare, urmează o secțiune de aprox. 8 km, coborâre și intrare pe drum forestier/ secțiune viteză până la canton Doman/ km 17,5 cu punct control/alimentare/hidratare. Se continua cu 2 km drum forestier pe curba de nivel, apoi secțiune de urcare aproximativ +200 m, pe o distanță de 1 km unde se atinge punctul de altitudine maxim, apoi coborâre / secțiune de viteză - Poiana Golului – coborâre dificultate ridicată (aproximativ 1 km) – stadion.
La canton Doman km 4,5/ km 17,5 - punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri, la fel la finish.
Timpul limită pentru parcurgerea traseului – 5h

Concurenţii care nu se vor încadra in timpul limită nu vor mai fi cronometraţi şi vor fi  adăugaţi în clasament dupa timpul ultimului clasat. 

Cele trei probe se vor desfaşura în semi-autonomie. Astfel,este recomandat ca alergatorii care optează pentru proba de 25 km să aibe cu ei in cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau un baton energizant. 

PUNCTE ALIMENTARE/HIDRATARE
START/ SOSIRE
CANTON DOMAN (KM 4) (KM 17,5)
PONOR (KM 9)
La proba de 3 k nu este punct de hidratare pe traseu
La proba 10k – punct alimentare/hidratare Canton Doman (km 4)
La proba 25 k – puncte alimentare/hidratare – Canton Doman (km 4, km 17,5),  Ponor (km 9) 
Va multumim frumos si va asteptam duminica, 30 aprilie, sa veniţi plini de voie bună si energie pozitivă pe care sa le faceţi simţite din plin pe potecile resiţene!

Probe dedicate copiilor care până în ziua cursei nu au împlinit 16 ani:
      · copii cu vârste până în 12 ani (alergarea unei ture de stadion – 400m)
      · copii cu vârste intre 12 ani – 16 ani (alergarea a două ture de stadion - 800m)


• Echipa Resita Trail